Subscribe to Zinmag Tribune
Subscribe to Zinmag Tribune
Subscribe to Zinmag Tribune by mail
Από 6/6/2011 το ΙΚΑ εφαρμόζει υποχρεωτικά νέο σύστημα πληρωμής παροχών ασθενείας. Πιο συγκεκριμένα, με το σύστημα αυτό θα πιστώνονται οι τραπεζικοί λογαριασμοί των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων, με τα ποσά που δικαιούνται από το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ για τις Παροχές Ασθενείας (επιδόματα ασθενείας, έκτακτη ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη, είδη πρόσθετης περίθαλψης κ.λ.π) που χορηγούνται από το ταμείο.



Σύμφωνα με εξαιρετικά επείγον έγγραφο του ΙΚΑ (αρ.πρωτ. Γ99/117) ανακοινώθηκε πως για να μπορέσουν να πληρωθούν οι ασφαλισμένοι από τις 6 Ιουνίου και εφεξής, πρέπει να έχουν δηλώσει τον αριθμό του τραπεζικού τους λογαριασμού στον οποίο επιθυμούν να πιστώνεται κάθε φορά το δικαιούμενο ποσό παροχών.
Η πίστωση των τραπεζικών λογαριασμών θα γίνεται κατά τις ημερομηνίες 1η & 15η κάθε μήνα.
Από τη διαδικασία δήλωσης τραπεζικού λογαριασμού εξαιρούνται:
  • οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, εκτός από τους συνταξιούχους λόγω θανάτου και τους δικαιούχους παραπληγικού επιδόματος.
  • οι οικοδόμοι που λαμβάνουν το Δωρόσημο μέσω Τραπεζών και
  • οι υπάλληλοι του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ
Για τους παραπάνω θα χρησιμοποιηθούν οι λογαριασμοί που έχουν ήδη δηλωθεί για την πληρωμή των Συντάξεων, του Δωροσήμου και των αποδοχών, αντίστοιχα.
Οι συνταξιούχοι λόγω θανάτου του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και των Ειδικών Ταμείων, καθώς και οι δικαιούχοι παραπληγικού επιδόματος του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και των Ειδικών Ταμείων, πρέπει προσέρχονται στις υπηρεσίες Παροχών Ασθενείας των Μονάδων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, από 6/6/2011, με θεωρημένο Βιβλιάριο Υγείας, προκειμένου να επικαιροποιήσουν ή να δηλώσουν τραπεζικό λογαριασμό.
Συνεργαζόμενες τράπεζες με το σύστημα DIAS PAY
Συνεργαζόμενες τράπεζες με το σύστημα DIAS PAY
Η δήλωση τραπεζικού λογαριασμού πρέπει να γίνει στο Τμήμα Μητρώου οποιουδήποτε υποκαταστήματος ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, αλλά και στο Τμήμα Παροχών με την πρώτη συναλλαγή του ασφαλισμένου.
Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για τη δήλωση τραπεζικού λογαριασμού:
  • Το τραπεζικό βιβλιάριο και ευκρινή φωτοτυπία της πρώτης σελίδας αυτού.
    Επισημαίνεται πως ο άμεσα ασφαλισμένος πρέπει να είναι ο πρώτος δικαιούχος του λογαριασμού και ο αριθμός Τραπεζικού Λογαριασμού να διακρίνεται στη φωτοτυπία. Σε περίπτωση που δεν διαθέτετε βιβλιάριο θα πρέπει να προσκομίσετε παραστατικό που εκτυπώνεται από την Τράπεζα, στο οποίο αποτυπώνεται καθαρά ο αριθμός του λογαριασμού, τα στοιχεία των δικαιούχων και τα στοιχεία της Τράπεζας.
  • Το ατομικό Βιβλιάριο Υγείας
  • Αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο και φωτοτυπία
  • Στοιχείο που επιβεβαιώνει τη διεύθυνση κατοικίας σας (πρόσφατος λογαριασμός ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΟΤΕ κλπ)
Αν αδυνατεί να προσέλθει ο ίδιος ο ασφαλισμένος, η δήλωση τραπεζικού λογαριασμού μπορεί να υποβληθεί από εξουσιοδοτημένο πρόσωπο.
You can leave a response, or trackback from your own site.

1 Response to "ΙΚΑ: Πληρωμή παροχών ασθενείας με πίστωση τραπεζικού λογαριασμού"

Δημοσίευση σχολίου

ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗΣ-ΕΝΣΗΜΑ